Pe glob se afla in total aproximativ 1.100 de vulcani noroiosi. In continentul Europa nu sunt foarte numerosi, insa cei mai multi se afla sub mari, de exemplu vulcanii noroiosi din apele Norvegiei, sau vulcanii noroiosi din Marea Caspica sau Marea Barents. Fenomene similare pot fi observate si in afara Europei ca de exemplu in Australia, Siberia sau in Insula Trinidad din Caraibe.

O ultima eruptie care a avut loc a fost foarte grava, aceasta petrecandu-se in data de 29 mai 2006, in estul Insulei Java din Indonezia in localitatea Sidoarjo. In timp aceasta eruptie s-a intensificat puternic, cand in noiembrie 2006 noroiul a ajuns la 125.000 metri cubi de noroi pe zi.

Cea mai importanta locatie in care se gasesc vulcanii noroiosi din Romania este in Buzau. Fenomenul mai poate fi intalnit si in Podisul Moldovei sau in Podisul Transilvaniei, insa acestia se afla la o scara mai redusa.

Din municipiul Bucuresti se parcurg 110 km pana in Buzau, parcurgand un traseu interesant cu nenumarate privelisti frumoase: Bucuresti, Ploiesti, Buzau sau direct Bucuresti, Buzau si bineinteles daca turistii doresc si alte rute pot alege oricate doresc. Din Constanta se parcurg 230 de km, din Timisoara 543 de km, iar din Iasi se parcurg 294 de km.

Daca ajungeti in Buzau nu uitati sa vizitati si alte obiective turistice ca: Biserica Episcopiei Buzau, Statiunea Balta Alba, Muzeul Judetean de Istorie, Focul Viu, Muzeul Municipal Ramnicu Sarat, Lacul Vulturilor sau Lacul Fara Fund si multe altele.