Bisericile sunt locurile in care satenii se aduna la rugaciune sau locul de intalnire al inteleptilor satelor pentru a lua diverse decizii in momente grele din viata acestora. Din turnul bisericilor se putea supraveghea cu usurinta atacurile dusmanilor si tot din acest loc se putea semnala prin anumite dangate de clopot, incendiile nemiloase, puhoaiele si diverse alte necazuri care se abateau asupra satului. Biserica este cea mai veche constructie din acest muzeu si este adusa din localitatea Oncesti, unde se gasea intr-un stadiu avansat de degradare.

Monumentul a fost restaurat, fiind astfel salvat de la pieire. Aceasta dateaza din secolul al XVI-lea si a fost donata de catre locuitorii din satul Criciova satenilor credinciosi din Oncesti. In anul 1802 biserica a avut parte si de o noua pictura, aici pastrandu-se icoanele ,,Sfantul Nicolae’’ si a ,,Apostolului Petru’’ ce au fost pictate in anul 1639.

Din Bucuresti, distanta parcursa pana in Sighetu Marmatiei este de 615 km pe un traseu foarte frumos, plin de privelisti impresionante: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, Zalau, Baia Mare si de aici inca 65 de km pana in Sighetu Marmatiei. Din Constanta se parcurg aproximativ 830 km, din Deva 375 km, din Iasi 485 km, iar din Timisoara 415 km.

In judetul Maramures mai puteti vizita si alte obiective turistice, cum ar fi: Bastionul Macelarilor, Biserica Ortodoxa, Casa Elisabeta, Catedrala Sfanta Treime, Hanul Vechi, Muzeul soldatului roman, Muzeul de Mineralogie, Planetariul, Turnul lui Stefan si lista mai poate continua.