Astfel, dupa ce armatele turcesti conduse de Baliberg in anul 1524 au ocupat Cetatea Severinului, toate mosiile vechi ale ctitoriei Sfantului Nicodim au fost confirmate rand Manastirii Tismana.

Dupa un hrisov din data de 14 octombrie 1662, Manastirea Vodita este pomenita din nou., cand staretul acestei chinovii, arhimandritul Nicodim, a primit de la tarul Rusiei Alexei Mihailovici un ajutor de 350 de ruble. Intr-un document din data de 15 iunie 1689, este precizat faptul ca manastirea va fi rezidita din temelie de catre Cornea Brailoiu. In anul 1700 manastirea este mentionata alaturi de celelalte manastiri din Oltenia pe o harta intocmita din acelasi an, de catre stolnicul Constantin Cantacuzino.

In anul 1718, in urma razboiului austro-turc care a fost incheiat cu pacea de la Passarovitz, manastirea cunoaste o noua perioada de decadere. In 5 septembrie 1891, episcopul Ghenadie al Ramnicului, a efectuat o vizita canonica la manastire, descriind astfel ruinele acesteia.

In anul 1995 a inceput executia unei frumoase biserici din lemn, la realizarea ei fiind preluate si cateva elemente din stilul maramuresean. In 29 iulie 2001, noua biserica a fost terminata si sfintita de catre Mitropolitul Olteniei.

Din municipiul Bucuresti puteti ajunge la Drobeta Turnu-Severin printr-un traseu direct si frumos, parcurgand o distanta de 400 km : Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Raminu Valcea, Targu Jiu si Drobeta Turnu-Severin. Din din Iasi se parcurg 615 km, iar din Constanta se parcurg aproximativ 565 km.

In judetul Mehedinti puteti vizita si alte obiective turistice cum ar fi : Portile de Fier, Podul lui Traian, Manastirea Strehaia, Manastirea Gura Motrului, Podul lui Dumnezeu si multe altele.