Mai tarziu a fost cunoscuta sub numele de ,,Casa vanatorilor’’. Dupa mai multe indicii gasite, se pretinde ca mai multe locuri printre care si Cetatea Colt au fost o sursa de inspiratie pentru scriitorul francez Jules Verne care a scris romanul ,,Castelul din Carpati’’.

Aceasta constructie a avut rol in aparare fiind considerata cea mai puternica cetate cneziala din toata Transilvania. La poalele stancii, se afla si o bisericuta fortificata care a fost construita in aceeasi perioada cu cetatea. Pictura inca se mai pastreaza pe peretii bisericii in mici portiuni. S-a construit si o manastire de calugari alaturi de biserica unde se pot gasi foarte usor indrumari spre drumul care duce la cetate. Acest ansammblu s-a aflat intr-o stare foarte avansata de degradare la sfarsitul anului 2008, astfel cetatea devenind o ruina.

Din municipiul Bucuresti veti parcurge o distanta de aproximativ 400 km pe un traseu itinerat de noi: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Hunedoara si apoi localitatea Rau de Mori. Bineinteles daca doriti puteti alege si alte trasee, in functie de ce doriti sa vizitati pe drum. Din Constanta se parcurg 620 km, din Iasi 490 km, iar din Timisoara 190 de km.

In judetul Hunedoara turistii pot vizita Castelul Corvinilor, Biserica Densus, Cetatea Deva, Rezervatia de Zimbri, Manastirea Prislop, Muzeul Civilizatiei Dacice Deva si nenumarate alte obiective turistice.

View the embedded image gallery online at:
http://prin-romania.ro/romania/cetatea-colt#sigProId6370c7f47f